Bombus Arıları

Nanopol

Durumu:

Stokta Var

 Seradaki yaban arısı kovanları, bitkilerinizin çiçeklerini tozlaştırmanın çok etkili ve doğal bir yoludur. Bu da sebze veya meyvelerin üretimini ve kalitesini artırır. İşin çoğunu bombus arıları yapıyor, bu da işçilikten tasarruf sağlıyor ve bir avantajı da havaya daha az bağımlı olmaları.

Açıklama

 Bombus arıları tarafından tozlanan ürünler: Bombus arıları, seralarda birçok üründe uygulanabilir; En önemli ürünler domates, çilek, kavun, patlıcan, tatlı biber, kabak gibi bahçe bitkileri ve kayısı, kiraz, erik, armut ve badem gibi meyve bitkileridir.

Cam veya plastik seralarda bombus arıları kullanın Cam veya plastik seralar için iki farklı tipte yaban arısı kovanı mevcuttur. Standart (kış) kovan ve yaz kovanı. Bombus arısı yaz kovanları, seralarda sıcak hava/sıcaklık koşullarında kullanılmaktadır. Yaban arısı yaz kovanının daha yüksek kapasite, daha fazla havalandırma ve daha fazla üretim gibi birçok avantajı vardır.

Açık saha üretimi; Açık arazide üretilen mahsuller, yağmur gibi hava koşullarından bombus arı kovanını koruyabilecek farklı tipte bir kutu gerektirir. Mahsulün cinsine ve yetiştiricinin tercihine bağlı olarak, açık alanda üretim için üç farklı yaban arısı kovanımız mevcuttur: tekli, ikili ve üçlü kovanlar. İki tür Bombus terrestris (büyük toprak yaban arısı) vardır; hem cam hem de plastik seralarda kullanıma uygun normal ve özel bir yazlık kovan. Yaz versiyonundaki ekstra havalandırma sistemi, onları yüksek sıcaklık koşullarına uygun hale getirir. Dış mekan mahsullerinde bombus arılarının kullanımına dayalı çözümler de sunuyoruz. Bu kovanlar, özel yalıtımlı bir paket ile iklim etkilerine karşı korunmaktadır.

Seralarda bombus arıları ile tozlaşma nasıl çalışır? Tozlaşma, iyi ve sağlıklı bir mahsul için çok önemlidir: tozlaşma olmadan, çoğu mahsul en iyi şekilde gelişmez veya gelişmez. Bahçe bitkilerinin çoğu (özellikle domates, tatlı biber, patlıcan, kabak, çilek ve kavun) polen transferi için böceklere (örn. bombus arıları) bağlıdır, ancak sera bitkileri yabani tozlayıcıların erişemeyeceği bir yerdedir. Bu nedenle tozlaşma farklı bir şekilde gerçekleşmelidir. Geçmişte bu, 'domates vibratörleri' ile yapılıyordu, ancak günümüzde bahçecilik işletmeleri bunu gerçekleştirmek için daha çok bombus arılarını kullanıyor. Bombus arıları yoluyla tozlaşma çok daha az emek gerektirir ve bu nedenle daha ucuzdur.


Tozlaşma nedir? Tozlaşma, polenlerin stamenlerden çiçeğin pistillerine aktarıldığı yere taşınmasıdır. Bu, bombus arıları gibi böcekler aracılığıyla gerçekleşebilir.

Etkili tozlaşma; Bombus arılarının kullanımının tek avantajı daha düşük maliyet değildir. Bombus arıları daha etkili tozlaşma sağlar, bu da daha yüksek mahsul kalitesine ve dolayısıyla daha yüksek gelire yol açar. Tozlaşma, mahsullerin daha iyi gelişmesini ve dolayısıyla daha fazla, daha büyük ve daha iyi biçimli meyvelerin büyümesini sağlar. Tozlaşma ayrıca meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasına yol açar, bu da hasat süresini kısaltır ve daha fazla hasata neden olur.

Bumblebee türleri Bombus arıları Anthophila familyasına aittir ve böceklerdir. Çiçekleri ve bitkileri tozlaştırmak için dünya çapında çeşitli bombus arıları kullanılmaktadır. Avrupa'da, toprak yaban arısı olarak da bilinen Bombus terrestris yaygın bir seçimdir. Yaban arısı türünün seçimi çeşitli kriterlere bağlıdır. Örneğin önemli bir kriter, türün domates, salatalık ve patlıcan gibi çeşitli mahsullerin tozlaşmasına uygun olmasıdır.

Yaban arısı popülasyonu Standart bir yaban arısı popülasyonu, aktif bir kraliçe ve büyümekte olan bir popülasyonu olan bir yaban arısı yuvası içerir. Kraliçe, larvalar için polen toplamak üzere dışarı fırlayan işçilerin ve larvaları inşa etmek, beslemek ve onlara bakmak için yuvada kalan işçilerin yardımıyla popülasyonu yönlendirir. Standart bir yaban arısı popülasyonu, iyi bir havalandırma sistemine sahip, kolayca taşınabilen bir karton kutudan oluşur. Kutunun, yaban arısı yuvası ve arıların bir fitil aracılığıyla suyu sifonladığı bir şekerli su kabı bulunan bir bölmesi vardır.


Sebze ve meyve yetiştiriciliğinde bombus arıları ile tozlaşma Bombus arıları, sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yanı sıra seralarda farklı ürünlerle kullanılabilmektedir. Bombus arıları seralarda aşağıdaki ürünlerle birlikte kullanılabilir. Sebze veya meyve bitkilerinde bombus arıları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki ürünlere tıklayın.

Sebze mahsulleri Meyve mahsulleri - Işıklı domates mahsulleri - Çilek mahsulleri - Aydınlatılmamış domates mahsulleri - Kavun mahsulleri - Kabak mahsulleri - Kiraz mahsulleri - Tatlı biber mahsulleri - Armut mahsulleri - Yumurta mahsulleri - Kayısı mahsulleri - Erik mahsulleri

Bombus arılarının kullanımına ilişkin ipuçları Bombus arıları, bir ürün içinde etkili tozlaşma sağlar. Bombus arılarından yararlanırken canlı bir ürünle uğraşıyorsunuz. Bu, farklı bir çalışma yöntemi gerektirir. Kullanmadan önce kaliteyi kontrol etmek ve talimatlara uymak önemlidir, ürünü farklı bir şekilde saklamalı ve serbest bırakırken kendinizi bombus arılarına karşı korumanız önerilir. Bu nedenle bombus arılarının kullanımına ilişkin bazı ipuçları sunuyoruz.

Kalite kontrol Her zaman kaliteyi garanti eden tanınmış bir üreticinin veya distribütörün malzemelerini kullanın, ancak piyasaya sürmeden önce her zaman malzemenin kalitesini kendiniz de kontrol edin. Bu amaçla kullanışlı kalite kontrol protokolü mevcuttur. Sapmaları belirlediğinizde, yeterli yanıtı mümkün kılmak için şikayetinizi her zaman 24 saat içinde bildirin.

Kılavuzu okuyun Her zaman kılavuzu okuyun ve kullanıcı talimatını dikkatli bir şekilde takip edin. Ürün uzmanlarımız ayrıca maksimum getiri elde etmek için en iyi uygulama yöntemleri hakkında kendi deneyimlerinden size tavsiyelerde bulunabilir.


Bombus arılarının saklanması Maksimum getiriyi elde etmek için malzemeyi mümkün olan en kısa sürede (18 saat içinde) kullanmaya çalışın. Depolama her zaman kalite pahasınadır. Saklama kaçınılmazsa, ürünü yatay konumda (şekerli suyun sızmasını önlemek için), karanlıkta ve 15 – 22°C sıcaklıkta muhafaza ettiğinizden emin olun. Ayrıca çok yüksek CO2 konsantrasyonlarını önlemek için depolama tesisinin iyi havalandırılmasını sağlayın. Üründe gelişebilecekleri koşullar yaratarak bombus arılarının işleyişini iyileştirin. Ürün uzmanlarımız size tavsiyelerde bulunabilir.

Kişisel koruma Genel olarak, bombus arıları nadiren sokarlar, ancak sokarlarsa, bu ciddi bir ağrıya ve hatta bazen (şiddetli) bir alerjik reaksiyona neden olabilir. Örneğin yaban arısı kovanlarını serbest bırakırken veya yaban arılarını beslerken yaban arısı tarafından sokulmasını önlemek için koruyucu kıyafet giyilmesi tavsiye edilir. Örneğin, arıcı fileli bir kask veya arıcı kazağı ve özel eldivenler giyin.

Bombus arıları ve arılar arasındaki fark nedir?

Önce açıklayalım: bombus arıları ve arılar aynı aileye, Aphidae'ye (aile: arılar ve bombus arıları) aittir. Sonuç olarak, birbirlerine çok benziyorlar. Yine de bombus arıları ve arılar arasında bazı önemli farklılıklar vardır. Bombus arıları daha büyüktür ve vücutlarında daha fazla tüy bulunur. Bu onları tozlaşma için arılardan daha uygun hale getirir. Ayrıca bombus arıları, arıların aksine bal üretmezler.

Bir mahsulün tozlaşması için arılar yerine bombus arılarının kullanılmasının bir dizi avantajı vardır, bunlar:

Nispeten düşük sıcaklıklarda (>8⁰C) ve az ışıkla (bulutlu hava) yaban arısı uçar, bu arının yapmadığı bir şeydir. Bu nedenle, yaban arısı ilkbahar ve sonbaharda kullanılabilir.

Yaban arısının uçuş modelleri çok etkilidir. Yaban arısı, çeşitli ağaçları/bitkileri ve farklı sıraları ziyaret eder. Bu, çok fazla çapraz tozlaşmaya neden olur.

Yaban arısı günün büyük bölümünde, günde yaklaşık 18 saat aktiftir.

Yaban arısının daha büyük gövdesi, kalın kürkü ve güçlü, titreşen kanatlarının birleşimi nedeniyle, çiçekleri ziyaret ettikten sonra ceket üzerinde çok fazla polen kalır. Bu, çiçekler arasında büyük miktarda polen alışverişi yapılmasını sağlar.

Diğer arılar veya yaban arıları ile karşılaştırıldığında yaban arısı insanlara karşı daha az saldırgandır. Bombus arıları kendilerini tehdit altında hissettikleri veya koloninin saldırıya uğradığı durumlar dışında neredeyse hiç sokmazlar.

Bombus arıları, korunan tarım alanlarının veya örtülü tarımın (ağ kullanımıyla) tozlaşmasında da etkilidir.

Bombus arılarının 'daha çekici' bir ürün arayışıyla serayı terk etmesi pek olası değildir. Diğer tozlayıcılar bazen değişebilir ve seranın dışında daha çekici bitkiler bulmaya çalışabilir.